Щоб не сталося біди під час пасхальних свят

БезпекаВ Чернігівській облдержадміністрації міліція і рятувальники розповіли про комплекс заходів, які мають гарантувати безпекувірян під час Великодніх свят.

Про пожежну та громадську безпеку під час Великодніх свят говорили 6 квітня на брифінгу в Чернігівській обласній державній адміністрації.

Із журналістами зустрілися виконуючий обов’язки начальника управління громадської безпеки УМВС в області Олег Шимко та заступник начальника управління з державного нагляду та контролю ДСНС в області ЮрійАникієнко.

Напередодні Великодніх свят правоохоронці звернулися до вірян аби ті були пильними, щоб нічого не зіпсувало святкового настрою, тому варто дотримуватися правил пожежної та громадської безпеки.

Заступник начальника Управління з державного нагляду та контролю ДСНС України в області Юрій Аникієнко зауважив, що у культових спорудах, як і в будь яких інших місцях великого скупчення людей, мають бути витримані усі правила пожежної безпеки. Рятувальники вже провели роз’яснювальні бесіди із священослужителями.

Також Юрій Аникієнко закликав громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку не тільки вдома, а й на природі.

У свою чергу виконуючий обов’язки начальника управління громадської безпеки УМВС в області Олег Шимко поінформував присутніх, що за попередніми даними на Великдень до храмів прийде близько 440 тисячвірян.

Безпосередньо біля культових споруд охорону громадського порядку забезпечуватимуть 1150 міліціонерів міськрайорганів Чернігівщини.

На випадок надзвичайних ситуацій та порушень громадського порядкустворені резерви особового складу, посилені слідчо-оперативні групи. Міліції допомагатимуть близько 200 представників громадських формувань.

В ці дні роботу правоохоронців цілодобово координуватиме оперативний штаб Управління МВС в Чернігівській області.

Піротехніки вибухотехнічної служби науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в області обстежують храми та територію навколо них на предмет виявлення зброї та вибухівки.

Керівництво Управління МВС України в Чернігівській області та органів внутрішніх справ на місцях особисто братимуть участь в перевірках несення служби особовим складом.

Міліція також посилить патрулювання місць відпочинку громадян у лісопаркових зонах.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?